Felcsúton fedezték fel Moratát

foci
2016 május 18., 07:53
comments 99

A Felcsútnak idén sem sikerült megnyernie a Puskás-Suzuki Kupát, a Honvéd ötödször diadalmaskodott az utánpótláscsapatok éves tornáján, de ahogy Orbán Viktor is megmondta, a nemzetközi mezőnyt sikerült lenyomni, és ez a lényeg.

A Futballsznob nem érte be az eredményekkel, végignyálazta a torna programfüzetét, és nem tette hiába. A képes kiadványban hatan konferálták fel a meccseket, köztük természetesen a miniszterelnök, Mészáros Lőrinc, az akadémia elnöke, Simicskó István honvédelmi miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

photo_camera Középen Morata, már a Real profijaként. AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Szabó Tünde nagyot alakít. Szerinte "mára a Puskás-Suzuki Kupa az U17-es ifjúsági labdarúgó korosztály egyik legrangosabb klubfutball eseményévé nőtte ki magát", ami azért is szép megállapítás, mert idén az U17-es korosztály Európa-bajnokságot épp ugyanabban az időben rendezték, mint a felcsúti megmérettetést.

De a csúcs mégis az a félmondat, amikor Mészáros Lőrinc elnök úr a Puskás-Suzuki Kupa tehetségeit szedegeti össze:

"ide kívánkozik még az is, hogy hány játékost fedeztek fel éppen itt, a Puskás–Suzuki Kupán, akik már stabil tagjai a Realnak, a Juvenak..."

Mészáros Alvaro Moratára, a Real Madrid egykori, a Juventus jelenlegi játékosára, és Dani Carvajalra utalhat, aki ma is a királyi spanyoloknál profiskodik.

A mondat úgy tökéletes, ahogy van: aki Felcsúton pályára lépett, azt már ott fedezték fel. A Real utánpótlás szakemberei valószínűleg pont a Pancho Aréna gyepén döbbentek rá, milyen ügyes fiú ez az Alvaro, és ha már egyszer elhozták magukkal, érdemes lehet vissza is vinniük Madridba. (Futballsznob)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.