Felcsúton fedezték fel Moratát

2016 május 18., szerda 7:53
101

A Felcsútnak idén sem sikerült megnyernie a Puskás-Suzuki Kupát, a Honvéd ötödször diadalmaskodott az utánpótláscsapatok éves tornáján, de ahogy Orbán Viktor is megmondta, a nemzetközi mezőnyt sikerült lenyomni, és ez a lényeg.

A Futballsznob nem érte be az eredményekkel, végignyálazta a torna programfüzetét, és nem tette hiába. A képes kiadványban hatan konferálták fel a meccseket, köztük természetesen a miniszterelnök, Mészáros Lőrinc, az akadémia elnöke, Simicskó István honvédelmi miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

Középen Morata, már a Real profijaként. AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Szabó Tünde nagyot alakít. Szerinte "mára a Puskás-Suzuki Kupa az U17-es ifjúsági labdarúgó korosztály egyik legrangosabb klubfutball eseményévé nőtte ki magát", ami azért is szép megállapítás, mert idén az U17-es korosztály Európa-bajnokságot épp ugyanabban az időben rendezték, mint a felcsúti megmérettetést.

De a csúcs mégis az a félmondat, amikor Mészáros Lőrinc elnök úr a Puskás-Suzuki Kupa tehetségeit szedegeti össze:

"ide kívánkozik még az is, hogy hány játékost fedeztek fel éppen itt, a Puskás–Suzuki Kupán, akik már stabil tagjai a Realnak, a Juvenak..."

Mészáros Alvaro Moratára, a Real Madrid egykori, a Juventus jelenlegi játékosára, és Dani Carvajalra utalhat, aki ma is a királyi spanyoloknál profiskodik.

A mondat úgy tökéletes, ahogy van: aki Felcsúton pályára lépett, azt már ott fedezték fel. A Real utánpótlás szakemberei valószínűleg pont a Pancho Aréna gyepén döbbentek rá, milyen ügyes fiú ez az Alvaro, és ha már egyszer elhozták magukkal, érdemes lehet vissza is vinniük Madridba. (Futballsznob)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt