Fotópályázat szép napelemekről: még lehet nevezni!

hirdetés
2016 május 18., 11:16
ad

Félidő után vagyunk a Verde "A napelemnek is van romantikája!" című fotópályázatával, amelynek lényege: küldj fényképet olyan napelem-installációról, ami csöppet sem ronda, sőt! És nyerj velük jópofa napelemes nyereményeket!

photo_camera Német gazdaság und erőmű, zwei in einem

Kaptunk is képeket gazdagon, de ezeket még nem mutatjuk meg, nehogy úgy járjanak, mint Freddy a túljátszott Pioneer-rel. Nem, majd a pályázat végén, május 31. után meg lehet nézni a tíz legszebb képet egyben, és lehet majd szavazni is a legszebbre. Addig be kell érnetek a mi képeinkkel. Például ezzel, amit Olaszországban lőttünk nemrég:

photo_camera Elegáns villa Torino elővárosában, a harmóniát meg nem bontó napelem-blokkal. Vegyük észre a ravaszul a tetőcserép színére mázolt parabola-antennát!

Vagy ezzel a hegyi villára telepített installációval:

photo_camera Kis lak a nagy hegy tövében. Milyen cuki! És hajoljunk csak közelebb!
photo_camera Nem érzem, hogy megbontaná a vadon rejtekében megbúvó házikó romantikáját a napelem

Még mindig Olaszország, egy stadion, fúj, ütök a számra; fedett sportlétesítmény:

photo_camera Furcsa képződmények az olasz kisváros sportcentruma felett
photo_camera Na jó, van egy kis esélye, hogy ez meleg vizet csináló napkollektor, de akkor is érdekes látvány a Nap járását követő szerkezet

Ez pedig már a német táj, München mellett valahol. Repcetábla (ebből a növényből ízletes biodízel is készül), piros vonat és napelem szinte hektárszámra:

photo_camera Német idill biodízel-alapanyaggal, közösségi közlekedéssel és napelemekkel

Nem messze a repceföldtől egy tanya, agyon-napelemezett fészerrel és egyéb melléképületekkel:

photo_camera A százéves csűrön se mutat rosszul a napsütésből áramot csináló boszorkányos szerkezet

Ez pedig az a kép, amelyért saját magunknak adnánk a fődíjat, ha mi is részt vehetnénk a sorsoláson: egy német önkéntes tűzoltóegylet épülete:

photo_camera Miközben a tüzet lesi, áramot is termel ez a tűzoltóbázis. És még egy madarat is elrejtettünk a képen

A pályázati kiírás fő szabályai itt olvashatók, a hivatalos játékszabályzat innen tölthető le, az ajándékokat pedig az enHome, az ELMŰ napelem-telepítéssel (is) foglalkozó üzletága biztosítja. Várjuk a további képeket (bármilyen formátumban, weben jól megmutatható méretben, 1000-2000 px szélességben) magyar vagy nem magyar, de mindenképp látványos és hangulatos fotovoltaikus installációkról a zoldcucc kukac gmail.com címre május 31-ig!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.