Szijjártó szerint Clinton Soros sugalmazására támadja Magyarországot

2016 május 18., szerda 13:14
406

"Egy tőről fakadnak az utóbbi napok amerikai kritikái, a Clinton család kommunikációjában Soros Györgynek a magyar kormánnyal szembeni elégedetlensége jelenik meg" - nyilatkozta a Bulgáriában, az Európa Tanács külügyminisztereinek tanácskozásán járó Szijjártó Péter az MTI tudósítójának telefonon.  

A magyar külügyminiszter szerint "Soros György elégedetlen a mai magyar kormánnyal, azt szeretné, ha nem ez a kormány irányítaná Magyarországot, és mi úgy látjuk, hogy ez az elégedetlenség jelenik most meg az amerikai kritikákban".

Szijjártó külön felhívta a figyelmet arra, hogy Soros remek kapcsolatot ápol Bill Clinton volt amerikai elnökkel, aki ugye a jelenlegi aspiráns, Hillary Clinton férje, és pénzzel is támogatta a demokrata jelölt kampányát.

Clinton két napja beszélt arról, hogy Magyarország ráunt a demokráciára, és egy putyini autoriter rendszer irányába mozdult el. Másnap Colleen Bell amerikai nagykövet azt nyilatkozta, hogy a korrupció aggasztó méreteket ölt az országban, és ez az, ami leginkább zavarja a magyarokat.

Február eleji hír, hogy Soros György 8 millió dollárral támogatta a Clinton megválasztásáért dolgozó szuper PAC-et.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt