Tudja mennyit költ a magyar kormány hirdetésekre a TV2-n?

Média
2016 május 18., 20:31
comments 97

Még maga a kormány sem tudja.

Legalább is ezt állítják. Kész Zoltán kérdezte meg írásban Rogán Antal propaganda minisztert, hogy többek közt a Habony Árpádhoz köthető lapokban, illetve Andy Vajna tévécsatornáinál mekkora összegben hirdet a kormány.

Rogán miniszter pedig úgy válaszolt, hogy

„az Ön által említett hirdetésekre vonatkozó összesített adatbázissal – ahogy korábbi válaszunkban is jeleztük - a minisztérium nem rendelkezik.”

Tehát a magyar kormány maga sem tudja, mint jógazda, és a közpénzek szigorú őrzője, hogy egyes lapoknál mennyiért hirdet. Pedig valószínűleg tudja. Csakhogy, ha nem készít ilyen összesítést, akkor azt ki sem kell adnia. Erre utal Rogán Antal indoklása is, miszerint

„a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság számos állásfoglalásába megerősítette, hogy a közérdekből nyilvános adat iránti igények teljesítése körében a közfeladatot ellátó szervek nem kötelesek – kizárólag az adatigénylés teljesítése érdekében – új, a rendelkezésre állókhoz képest minőségileg más adatot előállítani.”

Egyszerű.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.