Gyerekek is utaztak a lezuhant egyiptomi gépen

2016 május 19., csütörtök 18:24
133

Azt még egylőre nem tudni, hogy a délelőtt lezuhant EgyptAir MS804-as roncsait találták-e meg a mentőalakulatok a görög Kárpathosz szigetnél, Krétától keletre. Bár az egyiptomi hatóságok megírősítették ezeket az értesüléseket, később ezt a görögök némileg cáfolták, mivel a megtalált roncsok mintái nem egyeztek a légitársaságra jellemző kék-fehér színekkel.

Egy egyiptomi EgyptAir gépe Párizsból tartott Kairó felé, amikor csütörtök délelőtt eltűnt a radarok képernyőiről. Később a francia elnök és az egyiptomi kormány is elismerte, hogy az utasszállító lezuhant. A fedélzeten összesen 66 ember utazott. Az áldozatok hozzátartozói a kairói reptéren - Fotó: AFP/Ala Ahmed / Anadolu AgencyAz egyiptomi repülésügyi miniszter délután már egyenesen arról beszélt, hogy az MS804-as valószínűleg terrortámadás miatt zuhant le. Mások ennél óvatosabban fogalmaztak a katasztrófával kapcsolatban, François Holland francia elnök, Sherif Ismail egyiptomi miniszterelnök, valamint Barack Obama szóvivője egyelőre csak arról beszéltek, hogy a terrortámadás lehetősége sem zárható ki a lehetséges okok közül.

A görög védelmi miniszter, Panos Kammeno szerint gép tett egy hirtelen, 90 fokos balkanyart, majd 37 ezer láb magasságból hirtelen 15 ezer lábra csökkentette a magasságát, majd tett egy 360 fokos fordulatot, mielőtt a radarok elvesztették volna.

A mentési munkálatokhoz a francia, a görög és az amerikai légierő gépei is csatlakoztak, az egyiptomi haditengerészet pedig több hajót is küldött a térségbe.

A légitársaság szerint a fedélzeten 56 utas és a 10 fős személyzet ült. Megerősítették azokat az értesüléseket is, amelyek szerint az utasok között két csecsemő és egy gyerek is volt. Az utasok között 30 egyiptomi, 15 francia, két iraki és egy-egy brit, belga, kuvaiti, szaúdi, szudáni, csádi, algériai és kanadai állampolgár volt.

Az EgyptAir szerint a repülőt vezető pilóta eddig 6275 órát repült, a másodpilóta pedig 2766-ot. A gép sem volt kimondotta öreg, 2003-ban gyártották. (via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt