CNN: füst volt az EgyptAir gép utasterében

külföld
2016 május 20., 21:41
comments 75

A CNN szakértői egyiptomi forrásból hozzájutottak a csütörtök hajnalban eltűnt EgyptAir járat ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) forgalmazásának egy részletéhez. Ez a rendszer a repülőgépek a és földi irányítás közt közvetít automatikusan adatokat a repülőről. A CNN által kielemzett adatok szerint a Párizsból Kairóba tartó Airbus eltűnése előtti percekben füst lehetett az utastérben, mert a rendszer füstriadóról küldött jelzést.

photo_camera Az Egyptair egyik A320-asa. Ilyen gépet térítettek el a géprablók március 29-én reggel. Fotó: Bulnet Kavakkoru / Flickr CC BY-SA 2.0

A 804-es járatot továbbra sem találják: eddig kettő darab utasszéket, bőröndöket, és emberi maradványokat sikerült csak összegyűjtenie az egyiptomi haditengerészetnek. Az Airbus A320-as gépen a baleset idején 66-an voltak, zömében egyiptomiak és franciák.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt