Egyelőre csak emberi maradványok és roncsdarabok kerültek elő az eltűnt EgyptAir gépből

külföld
2016 május 20., 16:13
comments 24

A görög védelmi miniszter, Panosz Kammenosz bejelentette, hogy a csütörtökön eltűnt, Párizsból Kairóba tartó EgyptAir gépből eddig bőröndöket, két fedélzeti ülést és emberi maradványokat találtak meg. Utóbbi Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök is elismerte, aki részvétét fejezte ki az utasok halála miatt a hozzátartozóknak. Az egyiptomi hadsereg a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától talált a roncsdarabokra.

AFP PHOTO / EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY
photo_camera AFP PHOTO / EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY

Az egyiptomi haditengerészet folyamatosan átfésüli azt a térséget, hogy megtalálják a gép feketedobozait. Az EgyptAir légitársaság vezetője, Szafvat Moszlem elmondta, hogy  64 kilométeres körzetben folyik a keresés, mintegy 13 ezer kilométert néznek át. Egy európai műhold olajfoltról készített képet negyven kilométerre délkeletre onnan, ahol a repülőgépet utoljára észlelték. A Párizsból Kairóba tartó MS804-es járatán 66 ember tartózkodott mikor csütörtök hajnalban eltűnt. Az utasok nagy része egyiptomi, illetve francia állampolgár volt.

photo_camera AFP PHOTO / MOHAMED METEAB

Továbbra sem tudni, hogy mi okozta az Airbus A320 tragédiáját.  Seríf Fathi egyiptomi légi közlekedési miniszter szerint semmit sem lehet kizárni, a terrortámadást, és a műszaki hibát sem. Utóbbinak nagyobb a valószínűsége: a Reuters úgy tudja, hogy amerikai műholdak nem rögzítettek olyan adatokat, amik robbanásra utalnának. A pilóták nem adtak le vészjelzést, a lezuhanás előtt a gép hirtelen kanyarokat hajtott végre. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.