Egyelőre csak emberi maradványok és roncsdarabok kerültek elő az eltűnt EgyptAir gépből

külföld
2016 május 20., 16:13
comments 24

A görög védelmi miniszter, Panosz Kammenosz bejelentette, hogy a csütörtökön eltűnt, Párizsból Kairóba tartó EgyptAir gépből eddig bőröndöket, két fedélzeti ülést és emberi maradványokat találtak meg. Utóbbi Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök is elismerte, aki részvétét fejezte ki az utasok halála miatt a hozzátartozóknak. Az egyiptomi hadsereg a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától talált a roncsdarabokra.

photo_camera AFP PHOTO / EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY

Az egyiptomi haditengerészet folyamatosan átfésüli azt a térséget, hogy megtalálják a gép feketedobozait. Az EgyptAir légitársaság vezetője, Szafvat Moszlem elmondta, hogy  64 kilométeres körzetben folyik a keresés, mintegy 13 ezer kilométert néznek át. Egy európai műhold olajfoltról készített képet negyven kilométerre délkeletre onnan, ahol a repülőgépet utoljára észlelték. A Párizsból Kairóba tartó MS804-es járatán 66 ember tartózkodott mikor csütörtök hajnalban eltűnt. Az utasok nagy része egyiptomi, illetve francia állampolgár volt.

photo_camera AFP PHOTO / MOHAMED METEAB

Továbbra sem tudni, hogy mi okozta az Airbus A320 tragédiáját.  Seríf Fathi egyiptomi légi közlekedési miniszter szerint semmit sem lehet kizárni, a terrortámadást, és a műszaki hibát sem. Utóbbinak nagyobb a valószínűsége: a Reuters úgy tudja, hogy amerikai műholdak nem rögzítettek olyan adatokat, amik robbanásra utalnának. A pilóták nem adtak le vészjelzést, a lezuhanás előtt a gép hirtelen kanyarokat hajtott végre. (MTI, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt