Tiltott helyen e-cigizik? Ötvenezres bírság!!4

ÉLET
2016 május 20., 20:26
comments 192

Május 20-án pénteken életbe lépett az új szabályozás: nem lehet  e-cigarettát szívni, és

„dohányzást imitáló elektronikus eszközöket”

használni közforgalmú intézményekben, közösségi közlekedési eszközökön, munkahelyen, közterületnek minősülő helyeken, játszótereken és azoktól 5 méterre. A szabályszegőket bírság várja: aki a fentieket megszegi

20-50 ezer forintos bírsággal számolhat.

Egy New York-i smoking bárban.
photo_camera Fotó: Spencer Platt / Getty Images

Nagyon sok káros anyag található az elektromos cigaretta párájában mondta Nagyon sok káros anyag található az elektromos cigaretta párájában Dr. Horváth Ildikó, Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója a Kossuth Rádiónak. A főorvos szerint a tiltás legfőbb üzenete, hogy az e-cigaretta sem ártalmatlan, nikotinfüggőséget és bár korábban „azt állították, hogy csupán vízpáráról van szó. Azonban kiderült, mennyi más anyag is van benne, amelyekről nem is tudjuk pontosan, hogy micsoda”. (Híradó.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.