Ellopták a Bentley-t

bűnügy
2016 május 21., 15:34
comments 177

Csak a miheztartás végett mutatom be röviden A Mattfekete Szlovák Rendszámú Bentley a rövid történetét, mert szerintem nincsen olyan magyar hírolvasó ember, aki ne ismerné.

A mattfekete Bentley-ről már évek óta beszélnek az emberek. Azért vált híressé, mert folyamatosan, de tényleg folyamatosan, amikor már azt hiszed, ennyire bunkó nem lehet valaki, hogy innentől kezdve ne emberelje meg magát, na még akkor is folyton tilosban parkolt Budapest különböző pontjain.

A 444 indulása után pár hónappal tiszteletét tette a Pride-on, majd a szerkesztőség előtt is, mindkétszer tilosban parkolt. Öt nappal később újra a szerkesztőség előtt volt, (természetesen tilosban, de ezt most már nem írom le többet, legyen evidencia, hogy mindig tilosban parkol) ekkor élőben közvetítettük, mi történik vele, végül kerékbilincset kapott. Akkor megpróbáltuk kinyomozni, ki a tulajdonos, de elsőre nem sikerült. Ezután Erdélyi Péter követte nyomon, hogy az autóról leveszik a kerékbilincset és a kocsival valaki elhajt az éjszakába.

A kerékbilincs semmiben nem állította meg az autót, éveken át az alábbi híres parkolásokat, szabálytalanságokat, megmozdulásokat tudhatta magáénak:

És még napestig lehetne sorolni.

Az ügynek végül az Index tett pontot a végére. Utánajártak és kiderítették, a Bentley tulajdonosa egy belga üzletember, Dino Marsani. Eléggé felháborodott, amikor számon kérték, de kedvenc hobbiját, a tilosban parkolást ugyanúgy folytatta tovább.

Mióta Szily László egy A Fekete Bentley-nek álcázott fekete Bentley-ben érkezett meg a 444 szerkesztőségébe, semmilyen hírt nem hallottunk Dino Marsani és az ő legendás autója felől.

Egészen a mai napig.

A magyar emberek kollektív emlékezetében mára toposszá lett fekete Bentley-t

ma reggel ellopták tulajdonosa garázsából,

tudta meg az Index.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.