link Forrás

Mikrochipet ültetett a kezébe és egy hónapig azzal fizetett bankkártya helyett

ÉLET
2016 május 21., 19:27
comments 201

A BuzzFeed Youtube-csatornája, ami az emberkísérleteket illeti, folyton egy lépéssel jár mindenki előtt. Az oldal egyik újságírója, Charlie Warzel úgy döntött, megkönnyíti életét, és ahelyett, hogy bankkártyát, pénztárcát, de akár csak telefont hordana magánál, a kezébe ültetett mikrochippel fog fizetni. Legalább egy hónapig.

Magyarországgal ellentétben az Egyesült Államokban már elég sok helyen tudsz különböző telefonos appokkal fizetni, a videó szerint a virtuális tranzakciók nagyobb részét már telefonon bonyolítják. De Charlie szerint Svédország ennél is haladóbb szellemben kezeli az emberbe helyezett technológia-témát, ezért egy svéd geekhez utazott, aki elvállalta, hogy saját kezűleg ülteti be a kezébe a mikrochipet.

A műtét sikeres volt, Charlie tapasztaltai a videón megtekinthetők angol felirattal. Kiderült, hogy a kézzel való fizetés tényleg sokkal egyszerűbb, mint bármi, de magát a koncepciót, hogy eszköz nélkül mindenki nehezen, hitetlenkedve, de csodálva dolgozta fel. Charlie szerint ez lesz a pénz jövője, és tíz év múlva már fura lesz, ha valaki egy papírral teli tárcát fesz majd elő.

Mi lesz a következő, a seggünkkel fizetünk?

- kommentálja nevetve a dolgot egy éttermi dolgozó.

Nem bírom megállni, hogy elmondjam, erről az egészről a kedvenc sorozatom, a Black Mirrornak az a része jutott eszembe, amiben az embereknek a fülük mögé beültetett mag mindent felvesz, amit valaha is a szemükkel láttak. Nem írom le, mi a vége, de a konklúzió, hogy ha minden ember egy térfigyelő-kamerává válik, nem maradnak titkaink.

Amiért meg eszembe jutott, hogy bár iszonyú para és undorító érzés belegondolni, milyen lenne egy ilyen cuccal a fejemben élni, azt már egyáltalán nem tartom furcsának, hogy valaki chipet ültet a kezébe fizetőeszközként, holott a kettő között gyakorlatilag nincsen igazán olyan nagy különbség.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.