Már tudják, miért nem etted meg a menzán az almát

Tbg
életmód
2016 május 22., 04:30
comments 178

Az amerikai Cornell egyetem kutatói arra próbáltak rájönni, miért nem eszik az amerikai gyerekek az iskolában felszolgált almát.

A feltevés az volt, hogy bár finom dolog az alma, az iskolás gyerekek mégsem szeretnek beleharapni egy egész gyümölcsbe, túl macerás nekik, tökölni kell a magházzal, a héj túl vastag, ráadásul sokan éppen megszabadulnak a tejfogaiktól is.

Ezután különféle iskolákban tesztelték az almaevési szokásokat. Ahol eleve felvágva szolgálták az almát a gyerekeknek, ott 60-70%-kal többet ettek az almából.

Ezt egyébként az almakereskedők egy ideje felismerték: mióta szeletelve is adnak el almát az USA-ban, sokkal nagyobb lett a kereslet a gyümölcs iránt. 2014-ben háromszor annyi szeletelt alma fogyott, mint tíz évvel korábban. (WP)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.