Ez hiányozik ma Magyarországon a jó kenyérhez: pék

„A kollégáim és én is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy mindenki hozzá tudjon jutni jó minőségű kenyérhez, de nem tudunk eleget sütni. Ennek a legfőbb oka, hogy NEM találunk munkaerőt!”

- írja Vajda József, a Pékműhely tulajdonosa abban a posztban, amiben elnézést kér a vásárlóitól, hogy gyakran kifogynak a kenyérből a boltban.

„Az ország egyik fele arról panaszkodik, hogy nincsen munka, míg az én környezetmben lévő vállalkozások nagyrésze arról, hogy nincsen ember, aki dolgozi akar.”

Nemcsak péket nem találnak, aki szereti a munkáját és dolgozni szeretne, de megbízható pultost és futárt sem.

„Ha 10 jelentkezőből egy sem jön el a megbeszélt időpontra (mielőtt bármit is megkérdezne, pl. munkaidő, fizetés stb), akkor még esélyünk sincsen felvenni valakit!”

Vajda végül a vásárlói megértését kéri. Vajda egyébként külföldön tanulta a szakmát, miután már pár éve is belefutott abban a problémába, hogy pékséget akart nyitni, de nem talált megfelelő péket.

Arról, hogy szezonálisan kifogy a használható munkaerőből az ország, tavaly már írtunk, a jelek szerint ehhez már nem kell balatoni vendéglátósnak lenni:

A posztot az Indexen találtuk.