Ha ismer takaros házat udvarral Felcsúton, akkor feltétlenül ajánlja be Mészáros Lőrincnél

Felcsút egy 1812 fős kis Fejér megyei település, Székesfehérvártól nem messze. Szinte olyan, mint bármely más hasonló lélekszámú település. A polgármestere egy ambíciózus vállalkozó, aki települése fejlődése, csinosítása érdekében most pályázati felhívást tett közé.

Az önkormányzat ugyanis idén is átadja a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címet, amit „a település esztétikus képének kialakítása, kulturált lakókörnyezetének fejlesztése céljából, a zöldfelületek bővítése, gondozása érdekében” alapított.

A felhívás szerint nemcsak a saját, hanem barát, szomszéd, ismerős házát is lehet ajánlani Mészáros Lőrinc hivatalának. A feltétel az, hogy „az épület, kert, udvar (a beültetett virágok és növények vonatkozásában is) harmonikusan, esztétikusan illeszkedik a környezetéhez”. Szóval, ha tudnak ilyet, ajánljanak, mert még pénz is jár érte, a polgármester havi bruttó tiszteletdíjának 15%-a egyszeri alkalommal. (Nem Mészáros Lőrinc teljes havi bevételéről van szó.)

Egy dologra érdemes még figyelni, a kiosztott elismerés visszavonható, érdemtelenné válik ugyanis az elismerő címre az, akit:

jogerős büntetőbírósági ítéletben elmarasztaltak, vagy akinek az ingatlana, vagy az ingatlana előtti közterület rendezetlenné, elhanyagolttá vált, vagy parlagfűvel fertőzött lett.

 

Forrás: felcsut.hu
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.