Kiderült, ki az a milliárdos, amerikai filantróp, aki Hulk Hogan Gawker elleni hadjáratát pénzeli

külföld
2016 május 25., 3:56
comments 41

A pankrátor azért perelte be a céget, mert a Gawker 4 évvel ezelőtt nyilvánosságra hozott egy másfél perces klipet egy szexvideóból, amin az egykori pankrátor és legjobb barátja, a Bubba The Love Sponge feleségével dugott Bubbék lakásában, a hangokból ítélve a férj jelenlétében és beleegyezésével. A floridai bíróság márciusban 115 millió dolláros kártérítést ítélt meg Hogannek, ami akár padlóra is küldheti a Gawker.

A New York Times szerint Hulk Hogannek van egy titkos szponzora a Gawker Media elleni perében, aki nem más, mint Peter Thiel milliárdos vállalkozó, aki rendszeresen adományoz nagyobb összegeket általa fontosnak tartott célokra.

Thiel többek között az PayPal egyik alapítója, de a kezdeti időszakban adott pénzt a Facebooknak is. Az pedig, hogy most beállt Hogan mögé nem is olyan meglepő, mert mikor a lap 2007-ben megírta róla, hogy meleg,

az üzletember azt mondta, hogy Gawker oldala, a Valleywag tulajdonképpen az al-Kaida Szilícium-völgy-béli megfelelője.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Thiel mennyivel támogatta Hogant, hogy pert nyerjen a Gawker ellen. Korábban Nick Denton, a Gawker alapítója is beszélt arról a sajtónak, hogy kell lennie valakinek a háttérben, aki finanszírozza Hoganékat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt