Komplett irodát nyomtattak Dubajban

tech
2016 május 25., 18:03
comments 98

Maga az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke nyitotta meg Dubajban a világ leges-legelső 3D-nyomtatóval legyártott irodáját. Úgy néz ki, mintha Oscar Niemeyer tendert nyert volna Középföldén:

A 250 négyzetméteres irodát egy 6,5 méter magas, 47 méter hosszú, 13 méter széles, gigantikus 3D-nyomtató köhögte ki. A nyomtató kezelését egy ember simán megoldotta, de még 17 segítőre volt szükség az egyes darabok összeillesztéséhez.

A nyomtatás egyébként 17 napot vett igénybe, az összeszerelés pedig csak kettőt. Az egész projekt 140 000 dollárba, nagyjából 40 millió forintba került.

Sajnos arról nincs hír, hogy a nagy 3D-nyomtató nyomtatott-e az irodába egy kisebb 3D-nyomtatót.

Ha ez így megy tovább, hamarosan jönnek a 3D-ben nyomtatott, pénzért sokmindenre kapható kelet-európai hölgyek. (Tech in Asia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.