Lázár: Titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György bevándorláspárti terveit

Lázár János és Kovács Zoltán megérkeznek a parlamenti kormányinfóra.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert az atv.hu kérdezte Soros György és a Magyarországot is érintő bevándorlási válság közötti oksági összefüggésről, és annak bizonyítékairól. Lázár nem jött zavarba a kérdésektől, a cikk tanúsága szerint a honlap kérdésére azt válaszolta, hogy

ma nincs olyan, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne Soros György pénze állna,

és ennek a támogatásnak köszönhető az, hogy a magyarországi civil szféra befolyása olyan jelentős a társadalomban. A miniszter szerint „a migránskérdésről elhangzó demokrata megszólalások mögött is Sorost halljuk, hiszen a legfőbb szponzora annak a politikai oldalnak. Ő így harcol a meggyőződéséért, mi a magunk módján.”

Lázárt azt is mondta, mindez nem titok, miután Soros maga ismerte el, hogy Orbán Viktort tekinti legveszélyesebb európai ellenfelének. Erre nem találtunk idézetet a nemzetközi sajtóban, de tény, hogy a miniszter már nem először érvel így - múlt heti emlékezetes obamázós kormányinfóján is beszélt erről. A sorosozás mögöttes elemeiről egyébként nemrég írtunk egy részletes cikket.

Az atv.hu megkérdezte Lázártól, vannak-e ennél konkrétabb bizonyítékai arra vonatkozóan, amiért a kormány a teljes hazai migránspárti civil szférát Soros befolyási övezetének tekinti. Erre a miniszter azt válaszolta:

"természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás direktbe is bizonyítható, de ezek értelemszerűen nem publikusak."