Lázár: Titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György bevándorláspárti terveit

politika
2016 május 25., 07:14
comments 424
photo_camera Lázár János és Kovács Zoltán megérkeznek a parlamenti kormányinfóra.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert az atv.hu kérdezte Soros György és a Magyarországot is érintő bevándorlási válság közötti oksági összefüggésről, és annak bizonyítékairól. Lázár nem jött zavarba a kérdésektől, a cikk tanúsága szerint a honlap kérdésére azt válaszolta, hogy

ma nincs olyan, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne Soros György pénze állna,

és ennek a támogatásnak köszönhető az, hogy a magyarországi civil szféra befolyása olyan jelentős a társadalomban. A miniszter szerint „a migránskérdésről elhangzó demokrata megszólalások mögött is Sorost halljuk, hiszen a legfőbb szponzora annak a politikai oldalnak. Ő így harcol a meggyőződéséért, mi a magunk módján.”

Lázárt azt is mondta, mindez nem titok, miután Soros maga ismerte el, hogy Orbán Viktort tekinti legveszélyesebb európai ellenfelének. Erre nem találtunk idézetet a nemzetközi sajtóban, de tény, hogy a miniszter már nem először érvel így - múlt heti emlékezetes obamázós kormányinfóján is beszélt erről. A sorosozás mögöttes elemeiről egyébként nemrég írtunk egy részletes cikket.

Az atv.hu megkérdezte Lázártól, vannak-e ennél konkrétabb bizonyítékai arra vonatkozóan, amiért a kormány a teljes hazai migránspárti civil szférát Soros befolyási övezetének tekinti. Erre a miniszter azt válaszolta:

"természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás direktbe is bizonyítható, de ezek értelemszerűen nem publikusak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.