Orbán Viktor önerőből utazik a szombati BL-döntőre

foci
2016 május 25., 10:25

Szombaton BL-döntő, és ha BL-döntő, akkor Orbán Viktor. A miniszterelnök kedden még betegeskedett, de szerda reggel már saját lábán fogadta Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, így minden bizonnyal ott lesz szombaton a Real-Atlético derbin a milánói San Siróban.

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
photo_camera Orbán a 2016-os Puskás-Suzuki Kupán, oldalán Csányi Sándorral, az OTP vezérigazgatójával és az MLSZ elnökével.

Azt hallottuk, hogy Orbán egy nagy nemzetközi bank meghívására megy a meccsre, ezért megkérdeztük a Miniszterelnöki Sajtóirodát az utazás részleteiről. Havasi Bertalan válasza szerint a miniszterelnök

"az UEFA meghívására magánemberként vesz részt az eseményen. A belépőjegyet az UEFA biztosítja, a kiutazás költségeit pedig Orbán Viktor saját maga fizeti."

Orbán korábban az OTP Bank magánrepülőjét is igénybe vette ilyen utakhoz. Erről volt szó 2015 januárjában is, amikor a kormányfő a Charlie Hebdo merénylet után tartott emlékvonulásról a bank privát gépével repült Zürichbe, hogy részt vegyen az esedékes FIFA-gálán.

Az OTP kommunikációs osztálya válaszában azt közölte, hogy a miniszterelnök programjával kapcsolatban nem áll módjukban felvilágosítást adni, az a Miniszterelnökség feladata, de "általánosságban arról tudjuk tájékoztatni, hogy az OTP Csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. által üzemeltetett repülőgépet állami vezetők és állami delegációk piaci árazású térítés ellenében szokták igénybe venni."

A sajtóirodánál rákérdeztünk arra, hogy az Air-Investtől bérel-e gépet a kormányfő az utazáshoz. Havasi ezt nem erősítette meg, amikor pedig az információ cáfolatát kértük tőle, azt írta, hogy "a miniszterelnök magánprogramjai ügyében nem illetékes."

Tavaly a miniszterelnök sokáig nem árulta el, kinek a meghívására, és kinek a pénzéből utazik a BL-döntőre, végül Semjén Zsoltnak kellett válaszolnia Varju László kérdésére. A miniszterelnök-helyettes akkor azt közölte, hogy mint minden évben, 2015-ben is Michel Platini, az UEFA azóta korrupció miatt távozott elnöke látta tavaly vendégül Berlinben a magyar kormányfőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.