Tovább száguldozik Felcsúton a Váradi Andrást halálra gázoló idős férfi

bűnügy
2016 május 25., 07:31
comments 357

Megrekedt a Bicskei Járóbíróságon Váradi András, a tragikus körülmények között elhunyt alcsúti juhász halálának körülményeit tisztázni hivatott eljárás.

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, mire Magyar György ügyvéd pótmagánvádat nyújtott be a bíróságra. De az áprilisra ígért új tárgyalás egyelőre csúszik.

Fotó: Botos Tamás
photo_camera Váradi András. Fotó: Botos Tamás

Váradit - aki az Együtt jelöltje volt a helyi önkormányzati választáson - 2014. október 11-én, egy nappal a választás előtt ütötte el Mercedesével a 84 éves (magyar és osztrák állampolgársággal egyaránt rendelkező) M. Ferenc. Az Alcsútdoboz és Etyek közti szakaszon történt az eset. Váradi kiszállt, hogy megigazítsa a gumipókot a Daewoo tetejére erősített létrán, amikor a Mercedes 68 km/órás sebességgel, lassítás nélkül elgázolta. A sofőrt elvakíthatta a Daewoo és a mögötte álló Opel fényszórója.

A Népszabadságnak az ügyvéd számolt be az ügy állásáról. Kiderült, hogy a legutóbbi tárgyaláson M. Ferenc ugyan sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de nem érzi magát bűnösnek. Nem tett vallomást, és mint kiderült, azóta is volán mögött ül, sőt az eset óta kétszer is indítottak ellene szabálysértési eljárást a környéken: egyszer gyorshajtás, egyszer záróvonal átlépése miatt.

Magyar szerint más hajmeresztő mulasztásokra is fény derült a legutóbbi tárgyaláson. Az ügyvéd például maga indítványozta a bizonyítási kísérletet a helyszínen, amit a rendőrség egész egyszerűen elmulasztott megtenni. Magyar szerint közlekedési, orvosi szakértők illetve a tanúk jelenlétében kellene helyszíni jelentést készíteni, de eddig erre nem került sor.

Szintén furcsa körülmény, és egyelőre a bíróság nem adott rá magyarázatot, hogy a jelentés szerint Váradi kezében volt az alumíniumlétra, ám annak felületén semmiféle sérülésnyom nem található. A létra megvizsgálására vonatkozó indítványt a bíróság befogadta, és a tárgyat Göböljárásról a bűnjelraktárba szállították. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.