Elégedetlen német nyugdíjasok költöznek a nyugatra kivándorolt magyarok helyére

A bajor közszolgálati tévé szerdán külön riportban foglalkozott a Balaton környékére költöző német nyugdíjasokkal. Az, hogy német állampolgárok Magyarországon akarják leélni a nyugdíjas éveiket, nem új jelenség, hiszen nyomott áron tudnak házat venni és a német nyugdíjukból sokkal kényelmesebben ki tudnak jönni, mintha otthon maradnának.

A bevezetőben a műsorvezető megjegyzi, hogy 2010 óta, mióta Orbán Viktor hatalomra került, sok magyar hagyta már az országot, részben gazdasági, részben politikai okokból.

Most azonban úgy tűnik, hogy az a politika, ami miatt sokan kivándoroltak az országból, az elégedetlen német nyugdíjasoknak kifejezetten vonzó. A riportban bemutatják a tavaly ősszel a Keletinél méltatlan kürülmények között várakozó menekülteket, majd elmondják, hogy erre reagálva Orbán Viktor kerítést építtetett a határon, amiben a lakosság egy jelentős része támogatta.

  Kirschék  

Kirschék az adásvételi szerződés aláírása után elmondják, hogy Németországban tartottak az oda menekültként érkező fiatal férfiaktól. Ahogy ezt elmondják, az új ház felé tartva az utcán meglátnak egy fejkendőt viselő nőt, de Kirsch úr rögtön megnyugtatja a feleségét, hogy csak egy magyar muszlimról lehet szó.

Ottmar Heide ingatlanügynök elmondja, hogy szeptember óta egyre több olyan ügyfele van, aki a menekültek miatt akarja elhagyni Németországot. Szerinte legalább 10-ből 8 ember ezt az indokot jelöli meg.

Müller úr

Megismerjük Mülleréket is, akik korábban a bevándorlásellenes AfD szavazói voltak, végül kivándoroltak. Müller úr, aki informatikus volt, feladta az állását, hogy minél hamarabb Magyarországra jöhessen, mert zavarta, hogy a szülővárosában már olyan sok a külföldi, hogy nem lehet nyelvtanilag helyes, német mondatokat hallani az utcán. Magyarországban azt szereti, hogy több rendőrt lát az utcán, menekültből viszont kevesebb van.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.