Mogyoróval gyilkolt a slendrián éttermes, hat év börtönt kapott

bűnügy
2016 május 26., 07:38
comments 114

A 38 éves Paul Wilson nem sejtette, mi vár rá, amikor 2014 januárjában betért egy yorkshire-i kisváros, Easingwold indiai éttermébe, az Indian Gardenbe. Kért elvitelre egy csirkés tikka masalát, direkt mogyoró nélkül, merthogy mogyoróallergiája van. Aztán hazavitte, megette, és meghalt.

Wilson, akiről hétéves korában, egy mogyorós csoki elfogyasztása után derült ki, hogy súlyos mogyoróallergiája van, mindig is különös gondot fordított arra, hogy elkerülje a gyilkos mogyorót. Korábban is evett már az Indian Gardenben, és nem lett semmi baja - az étel dobozára mindig ráírták, hogy "No nuts", és tényleg nem volt benne mogyoró. Egészen a végzetes napig.

Az ügyészség szerint az étterem tulajdonosa, Mohammed Zaman súlyosan eladósodott, ezért spórolnia kellett, szakképzetlen személyzetet alkalmazott, és a korábban használt, a mogyoróallergiásokra nézve veszélytelen mandulaport olcsóbb, vegyes őrleményre cserélte. Ez okozta Wilson vesztét, akire lakótársa a vécén talált rá, holtan.

A bíróság emberölésért hat éves börtönbüntetésre ítélte az étteremtulajdonost. Nagy-Britanniában ez volt az első eset, hogy valakit étellel elkövetett emberölésért elítéltek.

(The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.