Tizenöt év börtönre ítélték P. Tamást P. József megöléséért

bűnügy
2016 május 26., 09:45
comments 51

Jogerősen elítélték P. Tamást Prisztás József 1996-os megölése miatt. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki döntésével bizonyítottnak találta, hogy Prisztást 1996. november 1-én P. megbízásából lőtte le egy biciklivel közlekedő bérgyilkos.

A másodrendű vádlott H. István is 15 évet kapott, a vád szerint ő lőtte fejbe Prisztást.

Az ítélőtábla az ügy harmadrendű vádlottját 10 év fegyházra ítélte, de ez az ítélet még nem jogerős, ő még fellebbezhet.

P. Tamást és társait megismételt eljárásban ítélték most el. 2014 februárjában a Fővárosi Törvényszék már elítélte őket, de azt az ítéletet megsemmisítették, az Ítélőtábla új eljárást rendelt el.

A megismételt eljárásban tavaly októberben első fokon P. Tamást tíz év, H. Istvánt kilenc év fegyházra ítélték, a harmadrendű vádlottat bizonyítékok hiányában felmentették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.