Vujity Tvrtko valami döbbeneteset fedezett fel a trianoni békeszerződésben

media
2016 május 27., 10:19

A nemrég a köztévéhez igazolt Tvrtko nagy dobással készül: Facebook-oldalán naponta élő videókkal vezeti fel a műsorát, amiben majd állítólag le fogja rántani a leplet a trianoni békeszerződésről.

Mint írja,

"rengeteg munka után, egy francia kisvárosban, egy páncélajtó mögött megtaláltam a szörnyű Trianoni Békeszerződés egyetlen eredeti példányát, s benne az elképesztő fejezetet. Döbbenetes lesz, engem rázott a hideg. S még egy dolog: a filmet jövő szombaton láthatjátok, a szombatot követő hétfőn pedig hivatalosan is a Magyar Parlamenthez fordulok beadványommal."

Azt is elárulta, hogy két politikussal is tárgyalt, akik majd segítenek neki a beadvány parlament elé kerülésében.

Tvrtko mesélt arról is, hogy megmotozták, mielőtt bemehetett volna a zsiliprendszer mögött őrzött szerződéshez. Négy órán nézhette a könyvet, ezért 350 eurót fizetett, de a könyvhöz nem nyúlhatott, ezt két kesztyűs ember intézte helyette.

Viszont így is nagyon fontos felfedezést tett: talált egy négyzetkilométernyi területet, ahol mindössze négy utca van és ahol még mindig élnek emberek. És ez valamit bizonyítani fog.

"Maradjunk annyiban, hogy a trianoni békeszerződés végrehajtásában vannak hibák. Egy olyan magyar területről van szó, melyről korábban még soha senki nem hallott."

- mondja  Tvrtko.

Az viszont biztos, hogy nem a leggyakrabban felmerülő kérdésről van szó és nem egyszerűen csak lejár majd Trianon, ezt maga Trvtko cáfolta oldalán:

Ezt a mai napig nagyon népszerű vélekedést amúgy korábban már elég hatásosan cáfolta az UrbanLegends blog is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.