Elköszönt a közmédiától Horváth Gergely

media
2016 május 28., 17:42
comments 194

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV felelős szerkesztője otthagyja a közmédiát, mert nézeteltérés van az adó vezetése és közte.

Egy nyilvános Facebook-posztban azt írja, pénteken leült beszélni a vezetőkkel, de nem sikerült egyeztetniük elveiket, elképzeléseiket. Mást gondolnak arról, mit jelent a "magyar könnyűzenei ökoszisztéma" és a közszolgálat.

Sok jót kívánt a rádiónak, arról, hogy hogyan folytatja tovább, még nem tudni semmit.

A teljes poszt:

"MTVA – Elköszönés

Kedves Barátok és Üzletfelek,
a Petőfi rádió életében hétfőtől új szakasz kezdődik. Az adó vezetésével tartott utolsó pénteki konzultáción azonban nem kerültünk közelebb egymáshoz az elvek, elképzelések és azok feltételeinek tekintetében sem. Ezek hiánya nem teszi lehetővé a mindkét fél részére megelégedést nyújtó közös építő munkát. Nagyon mást gondolunk - többek között - arról is, mit jelent a magyar könnyűzenei ökoszisztéma, mit a ‪#‎Petőfirádió‬, és mit maga a közszolgálat. A változás és az ebből fakadó szakmai nézetkülönbségek egy adó életében természetes jelenségek. E változás felelőssége a jelenlegi vezetésé, amit tiszteletben tartok, ugyanakkor a jövőben érvényesen részt venni benne kapcsolódási pontok hiányában nem tudok. Ezért: elhagyom a Közmédiát.
A magam részéről ezúton köszönöm mindenkinek, aki építette a Petőfit és annak közösségét; nagyon zenész barátainknak, akiknek tehetsége és barátsága megadta az adó alaphangját. A kollégáimnak, akik nehéz időkben is versenyben tartották az adót! Harmadrészt, de nem utolsó sorban: köszönjük Petőfi népe folyamatosan erőt adó figyelmét és szeretetét!
Megtiszteltetés Önökért/Értetek dolgozni. Ahogy az volt kilenc éve, tavaly, és az lesz a jövő héten is.
A Petőfi kaland, öröm és szabadság. Ezt kívánom a rádió jövőjének!
Horváth Gergely"

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.