Ha jót akarnak, ne fogyasszanak a termékből!

gasztronómia
2016 május 28., 09:42
comments 73

Higannyal szennyezett vietnámi eredetű kardhalsteaket vonnak ki a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton. Az egykilós kiszerelésű fagyasztott terméket Seaboy márkanéven forgalmazzák, minőségmegőrzési ideje 2017. december 19. A hivatal azt kéri a vásárlóktól, hogy

a termékeket ne fogyasszák el.

Ismertették: a higany természetes forrásokból és emberi tevékenység következtében jut a környezetbe és az élelmiszerekbe. Ha a szervezetben felhalmozódik, csak lassan ürül ki. Leginkább a vesét és a központi idegrendszert károsíthatja. A ragadozó, hosszabb életű tengeri halakban a higany szintje magas lehet, így a rendszeresen halat fogyasztó emberek számára egészségügyi kockázatot jelenthet. A kifogásolt termék egyszeri vagy rövid időszakon keresztül történő fogyasztásától egészségártalom nem valószínű - emelték ki. (MTI)

(Képünk illusztráció, a kardhal nem így néz ki. De tök mindegy, hogy hogy néz ki, egy fagyasztott filén úgysem látszik.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.