Nincs hatása az olimpiának a Zika továbbterjedésére

Egészségügy
2016 május 28., 13:35
comments 73

Az elmúlt hónapokban rengeteg cikk szólt arról, milyen lehetséges hatásai lesznek annak, ha a 2016-os nyári olimpiát az eredeti tervek szerint megrendezik Brazíliában, ahol (a tervektől eltérően) kitört a Zika-járvány.

Először a szakértők arra hajlottak, az olimpiát el kellene halasztani vagy másik országban kéne megrendezni, mert ha sok ember összetömörül egy járvány sújtotta országban, a betegség elterjedhet az egész világon.

Ez most megváltozott, a WHO legfrissebb álláspontja, hogy a Zika terjedésének jelenlegi tulajdonságait figyelembe véve az olimpia nem oszt, nem szoroz a járvány terjedésében. Mindegy tehát, mikor kezdődik, nem kell elhalasztani.

A szervezet azért hozzátette, továbbra is szemmel tartják a lehetséges kockázatokat, és ha változna a véleményük, bejelentik. (ESPN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.