A pokolba küldték Ban Kimunt

külföld
2016 május 29., 05:11

"Ban Kimun és az Amnesty International elmehetnek a pokolba! Kik ők ahhoz, hogy ezt követeljék" - jelentette ki a Jeune Afrique című lapnak adott interjújában Yahya Jammeh, Gambia elnöke azután, hogy az AI és az ENSZ főtitkára az ellenzéki Solo Sadeng halálának kivizsgálását követelte. Sadeng a rendőrség őrizetében vesztette életét.

Jammeh szerint ebben nincs semmi furcsa. "Mi a baj? Gyakori, hogy emberek halnak meg őrizetben vagy kihallgatás során" - mondta, és valószínűleg nem hazudott, Gambiában tényleg rendszeresen halnak meg emberek őrizetben vagy kihallgatás során.

Jammeh amúgy saját bevallása szerint büszke rá, hogy diktátornak nevezik. 1994-ben puccsal került hatalomra, 1996-ban nyert először "választást", hogy ötévente, legutóbb 2011-ben újraválasztassa magát. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.