Akkora freskót kapott Bowie Szarajevóban, mint egy ház

KULTÚRA
2016 május 29., 13:58
comments 12

13 méter magas és 10,5 méter széles freskót avattak a hétvégén Szarajevóban, David Bowie tiszteletére.

Az idén elhunyt brit énekesnek a helyi egyetem egyik tűzfalán állítottak emléket, az angol nyelvű felirata magyarul így hangzik:

"A divat változik, de ti mindig az én hőseim maradtok."

A képet másfél hónapig festették, hogy ezzel fejezzék ki a város lakóinak nagyrabecsülését, amiért a 90-es évek közepén, Szarajevó ostromakor Bowie pénzgyűjtő kampányt indított a városban rekedtek megsegítésére. A freskó elkészültét több ezer helyi lakos támogatta, a leleplezésére százak mentek el, miközben a Space Oddity camű dal szólt:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.