Eltévedtek, és véletlenül átvágták egy atomerőmű kerítését

külföld
2016 május 29., 04:53
comments 53

Túrázás közben eltévedt egy virginiai pár Pennsylvaniában. Miközben a kiutat keresték, átvágták magukat egy kerítésen.

Pechükre pont a Peach Bottom-i atomerőmű kerítésén, így most elég nagy slamasztikában vannak.

A rendőrség szerencséjükre csak birtokháborítással gyanúsítja őket, nem pedig terrorizmussal vagy más, nemzetbiztonságot kockáztató bűncselekménnyel.

A Peach Bottom-i atomerőmű 2. blokkja. Fotó: Amerikai Energetikai Minisztérium, public domain
photo_camera A Peach Bottom-i atomerőmű 2. blokkja. Fotó: Amerikai Energetikai Minisztérium, public domain

Az atomerőmű működtetője, az Exelon szóvivője szerint az atomerőmű biztonsága egy pillanatra sem forgott veszélyben. "A jelek szerint nem szándékosan keveredtek a birtokunkra, és csak a kiutat keresték. Az egyetlen megoldásnak a kerítés átvágását látták" - mondta a szóvivő, Krista Merkel.

A kerítést a 28 éves Timothy Lee Stewart vágta át. Barátnője, a 33 éves Jenilee Jean Simpson saját bevallása szerint mindeközben a kocsiban aludt, csak egy pillanatra ébredt fel, amikor Stewart megállította a kocsiját, hogy átvágja a kerítést.

A rendőrség szerint a pár egy különösen érzékeny területre is betévedt, ahol a kiégett sugárzó anyagot tárolják. Merkel viszont tagadja ezt, állítása szerint a pár nem jutott sugárzó anyag közelében. Mint mondta, a terület hatszáz holdas, nem minden része számít veszélyes üzemnek.

A szóvivő állítását erősítette meg az atomenergiafelügyelet szóvivője, Diane Screnci is. "Meggyőződésünk szerint a telep biztosítása megfelelő" - mondta. (Via YDR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.