Megszűntetik a Chrome egyik őrjítő tulajdonságát

2016 május 29., vasárnap 7:18
135

Én inkább használom a billentyűzetet, mint az egeret, ezért szerettem a Chrome-nak azt a tulajdonságát, hogy a backspace-t (az enter feletti balra mutató nyilat) navigálásra, visszaléptetésre is lehetett használni, de azért voltak ennek hátulütői is.

A backspace elterjedtebb felhasználása a visszatörlés, így viszont elő-előfordult, hogy az ember szándékolatlanul lépett vissza az előző oldalra, amikor igazából csak törölni akart egy elrontott leütést.

Például amikor egy formanyomtatványt töltött ki, csak épp nem volt fókuszban a kitöltendő mező - nem abban volt a kurzor.

Ilyenkor a Chrome a backspace-t navigációs gombként értelmezte. Visszalépett az előző oldalra, ezzel kárba veszett minden, amit addig kitöltöttünk.

Ezt a hibát a Chrome következő nagy javítócsomagjában már kiküszöbölik: törlik a shortcutok közül a backspace-t.

A Google szerint a felhasználók már évek óta nyávogtak a backspace miatt, így most végre hallgatnak rájuk. Most viszont a Power userek nyávognak. "Tisztában vagyunk azzal, hogy ez frusztrálja azokat a felhasználókat, akik visszaléptetésre használták a shortcutot. De azoknak a felhasználóknak, akik nem - és ők vannak többen -, az adatok elvesztése sokkal nagyobb frusztrációt okozott, és ők nem elég felkészültek ahhoz, hogy megelőzzék a hibát.

Akik meg mindenáron billentyűzettel akarnak navigálni, a jövőben használhatják az alt/command+balranyíl kombót, vagy telepíthetnek egy kiegészítőt, amivel megint visszagombként használhatják a backspace-t. (Via BI. Címlapkép: Tshai Levent-Levi / Flickr CC BY 2.0)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt