Az izsáki rendőrbotrány koronatanúja szerint kiutálták a kollégái, miután vallott ellenük

bűnügy
2016 május 30., 04:40
comments 83

2013 áprilisában rejtélyes körülmények között halt meg az izsáki rendőrségen az épp őrizetbe vett Bara József. A rendőrség először annyival magyarázta a férfi halálát, hogy leesett a székről, aztán megfulladt, de később jelentkezett egy tanú, aki azt állította, látta, ahogyan kollégái verik a férfit.

T. János, a tanú 25 évig volt rendőr. Állítása szerint próbálta megakadályozni Bara József bántalmazását, de kollégái nem figyeltek rá. Másnap úgy érezte, nem tudja felvenni a szolgálatot, és nem tud falazni a kollégáinak. Jórészt az ő vallomása alapján kerültek bíróság elé az ügy gyanúsítottjai, majd első fokon az egyiküket életfogytiglanra, a másikukat 25 évre ítélték.

T. Jánost pedig leszázalékolták. A férfi azt állítja, hogy kollégái kitagadták, fenyegették, sok izsáki elfordult tőle, miután tanúvallomást tett. Másfél évig nem tudott munkahelyet találni sem, most úgy tűnik, Budapesten fog dolgozni egy éjszakai klubban. T. még pert is indított a rendőrség ellen a leszázalékolása miatt. Ez az eljárás még nem zárult le, de a rendőrség azt állítja, hogy a T. elküldésének semmi köze nincs ahhoz, hogy tanúskodott Bara agyonverésének ügyében. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.