Firenzében ugyanazok a leggazdagabb családok már 600 éve

gazdaság
2016 május 30., 11:20
comments 154

Az 1427-es adófizetők listáját hasonlította össze két olasz közgazdász, Guglielmo Barone és Sauro Mocetti a 2011-es adóbevallásokkal. Szinte teljes átfedést találtak a leggazdagabbak között.

Abban nagy meglepetés nyilván nincs, hogy a gazdag családok jobban meg tudják alapozni a jövőjüket, de a vagyonukat meg tudták óvni számos háború, Napóleon hadjárata, Mussoloni diktatúrája alatt is.

A kutatás szerint ez nem csak olasz jelenség, Angliában családok nyolcszáz éve élnek az elitben, de még Kínában is van valami állandóság Mao Ce-tung óta. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt