Rákosrendező a legnagyobb rendező: tüntetőleg tömeges kerékpárbalesetet játszottak el a biciklisek

Harmadszorra tartotta meg a Civilzugló Egyesület a Tour de Rákosrendező című felvonulást, amivel a jobb zuglói kerékpáros infrastruktúráért tüntettek.

A menet érintette a Csömöri úti felüljárót, ahol Újpalotára kéne a kerékpárosoknak átjutniuk, de ez a hiányzó kerékpáros sáv és a nagy forgalom miatt ez lehetetlen – közölte Várnai László képviselő, zuglói környezetvédelmi tanácsnok. A kerékpárosok végigtekertek a Nagy Lajos király útján, ahol szerintük szintén szükség lenne a kerékpárútra, és a hely is megvan hozzá. A zuglói önkormányzatnál petíciót adtak át Szabó Rebeka PM-es alpolgármesternek, és azt kérték, az önkormányzat ne csak járdát, hanem bicikliutat is építsen a Teleki Blanka út hozzá tartozó szakaszán.

Fotó: Civilzugló Egyesület / Zuglói Lapok

A menet ezután a Hungária körút egyik sávját lezárva haladt. Mint közölték, a rákosrendezői átjáró helyetti alternatíva, a kétszer négy sávos főút életveszélyes. A rákosrendezői romos állomásépületnél kerékpáremelés és kerékpárfektetés is volt. Az átkelő töredezett kockakő burkolatán eleső, megsérülő számtalan kerékpárosra emlékeztetve a kerékpárosok az úttestre feküdtek.

Fotó: Civilzugló Egyesület / Zuglói Lapok

A petícióban megint kérték a MÁV-ot, hogy a tulajdonában álló úttestet és járdát hozza helyre, állítsa vissza a rendes, használható állapotot.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.