Azért áll le a parlament, mert a fideszesek elutaznak focit nézni

POLITIKA
2016 május 31., 10:09
comments 230
photo_camera fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A két utóbbi Orbán-kormány idején a parlament mindig valamikor július első vagy második hetében zárt be nyárra. Kigyűjtöttem, hogy az elmúlt öt évben ezek voltak az utolsó nyári ülésnapok:

  • 2015. – július 6.
  • 2014. – július 14.
  • 2013. – július 5.
  • 2012. – július 12.
  • 2011. – július 15.

Idén viszont június 13.-án már vége is a bulinak. Az igazi focifüggők talán már jelentkeznek is, hogy a magyar válogatott 1300 év elteltével pont június 14.-én játssza az első Eb-döntős meccsét Bordeaux-ban Ausztria ellen. Úgy tűnik, hogy ez nem a dátumok véletlen egybeesése. Az ATV parlamenti forrásokra hivatkozva ugyanis azt írja, hogy tényleg emiatt kell a szokásosnál hetekkel előbb befejezni a munkát. Mármint amiatt, hogy annyi kormánypárti képviselő jelentette be az elmúlt hetekben, hogy június közepén külföldre kell utaznia, hogy nem lett volna meg az elégséges kormánytöbbség a Házban.

A honatyák távolmaradásának dátumai gyanúsan egybeesnek a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokságon hosszú idő után újra szereplő magyar válogatott meccseivel

– fogalmaz az ATV cikke.

Egy, a parlamentet és a Fidesz-frakciót jól ismerő forrásunk annyit jegyzett meg az ATV cikkét látva, hogy a hír igaz, de nem arról van szó, hogy azért nem lesz ülés, mert annyi mezei képviselő jelentett be, hogy nem ér rá meccs miatt. Hanem azért, mert a főnökök Eb-t fognak nézni, az átlagképviselők pedig éltek a lehetőséggel, és felpattantak a focivonatra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt