GYÁSZOL AZ INSTAGRAM: Elveszik a tigriseket a thaiföldi templomtól, ahol mindenki fotózkodott velük

környezetvédelem
2016 május 31., 07:46
comments 21

Elkobozzák a tigriseket egy thaiföldi buddhista kolostortól, ahova külföldi turisták is rendszeresen jártak hülye fotókat készíteni az állatokról. A vád állatkínzás és illegális állatkereskedelem.

photo_camera AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

A Wat Pha Luang Ta Bua templomban a szerzetesek már évek óta küzdöttek a rossz körülmények között tartott állatok megmentéséért indított akciók ellen, de most a thaiföldi környezetvédők bekeményítettek.

A Kanchanaburiban található kolostorban 137 tigris élt, ezek elkobzása kezdődött meg hétfőn. A műveletben 1000 ember vesz részt, és legalább egy hétig fog tartani. A szerzetesek eleinte megpróbáltak ellenállni, de amikor megkapták a bírói végzést, feladták a küzdelmet.

A thai hatóságok szerint az állatokat menhelyekre szállítják. (BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.