Megtörve búcsúzunk az ezerarcú Schiffer Andrástól

gyász
2016 május 31., 13:14
comments 522

Neked melyik a kedvenc műfajod?

Nekünk a Schi-fi. Volt.:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

A magyar politika és közélet ezen a verőfényes kedden egyszerre vesztette el a legnagyobb humoristáját és divatdiktátorát.

A román nagykövetség és a Román Fodrászok Szabad Szakszervezete közös közleményben siratták el a Ceausescu-frizura utolsó tiszteletbeli nagykövetét. A hírek szerint Moldvában és a Regátban ma tízezrek vették elő az évtizedek óta a fiókban porosodó fésűt és cukros vizet, amint meghallották, hogy elment a "Kis Conducator".

Ezek után nyilván nem lesz Schiff és Schiffer 3., pedig mennyit nevettünk az első két részen!

Oké, a másodikon sokkal kevesebbet, de akkor is.:(((

Schiffer András vérmérsékletét tekintve valahol egy vérbeli komikus és egy született entertainer között mozgott, de a legnagyobbat talán mégis divatfronton változtatta a megcsontosodott magyar politikai közegen.

Nem véletlen, hogy Nanushkánál kedden fekete lepellel takarták le a kirakatot, Je Suis Belle Dalma tüntetőleg fekete garbóban járt egész nap, Katti Zoób pedig zokogva jelentette be, hogy a 2016-os őszi kollekciója kizárólag fekete nadrághoz húzott fehér pincéringekből, cserkészkolbász vékonyságú bőr derékszíjakból és melegítőkből fog állni.

Vannak emberek, akik annyira intenzíven élnek meg valamit, hogy bárkit, aki belép az aurájukba, azonnal megváltoztatnak. Ilyen volt szegény András is a divattal, Gabbana nyugosztalja. Nem véletlen, hogy amikor elkezdtük összeszedni a divatemlékeinket róla, egy Adatközlő ezzel a mikrosztorival nyitott:

Én kép helyett csak azt akarom elmesélni, hogy Uj Pétert úgy ismertem meg 1993 koranyarán, hogy fehér Converseben, farmer bermudában, kockás pólóban, lófarokban es piros baseballsapkában Schiffer Andrással beszélgetett az Egyetemi Szinpad (akkori ideiglenes lakcímem, elérhetőségem a büfé nyílvános telefonja) udvarán.

Pedig milyen messziről érkezett a divat világába! Pár éve még csak, hogy olyan széles volt a farmerja szára, hogy száranként belefért volna 2 Sallai Róbert Benedek, fullos díszmagyarban. Ez persze csak elméleti felvetés, hiszen abba a gatyába akkoriban maximum Galaschek Petinek vagy Váczi Zolinak lett volna bejárása:

Ugrunk pár évet, és mit látunk? Európa melegítőügyi divatdiktátorát, akinek a hatására slampos fiatalok ezrei kezdtek a tengerésztúlélőruha-fazonú dzsoggingjukhoz hercig kis pocakot és kokárdát viselni:

Nem lesz többé olyan, aki a Parlamentből egyenesen punkkoncertre indulna, természetesen a létező lelázítóbb normcore összeállításban, vagy fehér ingben-zakóban, hogy a guta üsse meg az összes kannásborost:

Schiffer, ki más volt az, aki megmutatta annak a beszívott hippiklipekből öltözködő tibeti bohócnak, hogy mekkora csodát tesz egy közönséges pincéringgel, ha megbolondítjuk egy műselyem sállal. Ezt a fazont a párizsi haute couture-körökben csak vicaire catholique déprimé, vagyis Depressziós Katolikus Plébános néven ismerik azóta is:

Garbós félmaffiózó a megyei jogú városból? A gonosz vállalkozó a vasárnap délelőtt tizenegykor vetített amerikai családi filmből, aki a sameszaival személyesen megy le a térre kilyukasztani a gyerekek labdáját, hogy röhögve közölje velük, ide pláza fog épülni? A magyar felsőruházat nagy kaméleonja csak csettintett egyet, és már hozta is a figurát! Nézzük meg, a Görény Főnök milyen mértékben uralja a mellette ülő balra látható kisstílű verőembert és a zöld pulóveres, bármilyen parancs teljesítésére kész hajléktalant!

Schiffer azonban nemcsak a kifutón volt elemében! A természeti csapásokra kiválóan reagált, terepen nemhogy nem halt meg, de egyenesen brillírozott. Azt még az MSZP-s és jobbikos képviselőtársai is elismerték, hogy monszun idején leoktatta a teljes magyar politikai mezőnyt:

link Forrás

Aki pedig azt hinné, hogy Schiffer András csak egy hadseregnyi stylist, fodrász és sminkes előkészítő munkája, majd egy mesteri fotós tökéletes beállításai miatt volt az, aki, búcsúzóul nézze meg, hogy hősünk mire volt képes mozgás közben:

link Forrás

Emlékét örökre megőrizzük!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.