Garanciális javítások miatt nem adta még át Tarlós a Széll Kálmán teret

Budapest
2016 június 01., 05:20
comments 34

Ha jelentős csúszással is, de május 10-én végül elbontották a kordonokat a korábbi Moszkva téren. Ezzel véget ért az örökkévalóságnak tűnő felújítás.

Miután a Széll Kálmán tér három kerület (I., II., és XII.) határán fekszik, és van még egy főpolgármester is, arra lehetett számítani, hogy az átadások birodalmában (ahol azt is átadják, amit fizikailag szinte lehetetlen, de térfigyelő kamerarendszer a kultúr színháztermében is lehet ünnepleni) majd a világ leghosszabb szalagját vágják át az 5,5 milliárd forintos projekt befejezése után.

Ehhez képest eltelt három hét, és semmi sem történt. Ha nem is lett tökéletes, annyira azért nem lett kínos a végeredmény, hogy szégyelni kelljen, még Demszky Gábort sem kellett volna lehúzni a meghívottak közül, mint a 4-es metrónál.

Megkérdeztük az érintetteket, hogy esetleg valamelyik hajnalban egy titkos szeánsz keretében legalább szűk körben átadták-e a teret?

II. kerület: „A kérdéssel forduljon a felújítást elvégző Fővárosi Önkormányzathoz. Ha lesz átadó, azt ők szervezik majd, nem mi”.

I. kerület: „A kérdéseddel forduljon a Széll Kálmán tér beruházójához, a Fővárosi Önkormányzathoz.”

A XII. kerület nem válaszolt, de sejthető, hogy mi lett volna benne.

A Fővárosi Önkormányzat, akire a kerületek mutogatnak, azt a választ adta:

„Tarlós István főpolgármester tervezi, hogy hivatalosan is átadja a Széll Kálmán teret. Az időpontról tájékoztatni fogunk.”

Kérdésünkre, hogy miért a csúszás, azt írták:

„A műszaki átadás során tapasztaltak alapján a téren kisebb, lokális beavatkozásokat végeznek, amelyeket a kivitelező szükség esetén garanciális kötelezettsége alapján lát el.”

Vagyis az elmúlt három hét még nem volt elég a hibák javításához. Azt Szily Laci már a legelején megírta, hogy a tér legforgalmasabb részén lefektetett piros járófelület úgy csúszik, mint a jég. Azóta ez feltűnt a megrendelő BKK-nak is, és érdesítést kértek a kivitelezőtől. Két nap után pedig már térkövet is kellett bontani az ötmilliárdért megplasztikázott téren. A szabadtéri mozgólépcső pedig egyelőre nem mozog.

Ha a Várkert garanciális javításaiból indulunk ki, akkor még egy ideig viszkethet az ollón a polgármesterek keze.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.