A nap kamuhíre: a Kinder-tojásban talált kristálymet

drog
2016 június 01., 12:24
comments 86

Egy ötéves észak-írországi kisfiú találta a Kinder-tojást, és amikor kinyitotta a jellegzetes sárga műanyag kapszulát, nem játék, hanem érdekes fehér por volt benne.

Szerencsére a kisfiú nem szívta fel, ette meg vagy keverte italba a kapszula tartalmát – ez akár halálos is lehetett volna –, hanem megmutatta az apjának, aki rögtön a rendőrséghez fordult. A helyi rendőrség Facebookján idézett nyomozó szerint a fehér por nagy valószínűséggel metamfetamin, közkeletű nevén kristálymet.

Egy helyi újság, a Belfast Telegraph cikkéből kiderül, hogy a sárga Kinder-kapszulát nem egy tojásból vette ki a kisfiú – ebben az esetben rejtély lett volna, hogy hogyan került bele –, hanem külön, egy sövényen találta. (Limavady rendőrség Facebook, Belfast Telegraph, Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.