Magyar diákok hackelték meg Szijjártó Péter koppenhágai előadását

POLITIKA
2016 június 01., 10:03
comments 715

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter előadást tartott a Copenhagen Business School-ban, de nem zajlott zavartalanul az esemény, miután kinn tanuló magyar diákok plakátokkal, feliratokkal dekorálták ki a helyszínt.

A tiltakozók - a kutyapárt plakátjaihoz hasonló megoldásokkal - többek közt arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy csak Szijjártó beszédének ideje alatt négy diák hagyja el majd Magyarországot, a helyi diákmunkások pedig kétszeresét keresik a magyar átlagfizetésnek. Volt látható olyan felirat is, ami azt üzente a Fidesznek: "azért tanulunk itt, mert tönkretettétek a felsőoktatást."

A hallgatóság asztalain a diákok tájékoztató füzeteket helyeztek el, amin a magyar kormány ellentmondásos külpolitikai kijelentései olvashatóak - többek között a bevándorlás és terrorizmus közötti összefüggésekről.

A plakátokat úgy rakták ki, hogy a terembe érkező külügyminiszter előtt is láthatóak legyenek, de a beszélgetést szervező helyi összekötő ezeket igyekezett eltüntetni.

Szijjártó az unió jövője címen futó előadásában ezúttal inkább nyugati irányba beszélt: azért bírálta például az európai közösséget, mert nem tesz kellő lépéseket az energiafüggetlenség megteremtése irányába, amiért Közép-Európa számára nem marad más lehetőség, mint az orosz energiára támaszkodni. A beszéd első és második része itt és itt nézhető végig.

A külügyminiszter hangsúlyosan beszélt arról, hogy több pénzt kell az uniónak határvédelemre fordítania, és támogatnia azokat az országokat, amelyek a schengeni zóna határvidékein helyezkednek el.

Szijjártó a megjelent hallgatók felvetéseire is válaszolt, de a legnagyobb tapsot nem egy válasz, hanem az a (Demény Ferenc által feltett) kérdéscsomag kapta, amelyben felmerült az is: ha ennyire fontos a határvédelem, vajon miért stadionokra költ tízmilliárdokat a magyar kormány. A részlet az előadás harmadik részéről készült, fent beágyazott videón látható, 12.30-tól.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt