Vona Gábor hátországot épít

2016 június 1., szerda 6:53
150
Vona Gábor a Parlamentben. Fotó: MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor

Vona Gábort múlt héten választotta meg elnökének a Jobbik, és egyúttal lemondott a párt frakciójának vezetéséről, hogy a választási felkészülésre tudjon koncentrálni. Helyét a parlamenti csoport élén Volner János veszi át.

Vona szerda reggel az M1-en arról beszélt, a következő időszakban országjárásra indul, mert a párt külföldi és hazai kapcsolatait - "a párthoz kapcsolódó holdudvart" - szeretné építgetni, sőt, megkezdi a felkészülést a győzelemre, és az azt követő kormányzati munkára.

A Fideszben sokan meg vannak győződve arról, hogy Vona és Simicska Lajos között egyre szorosabb az együttműködés, és erről ugyan kevés konkrétumot tudni, de a Jobbik-elnök korábban pozitív dolgokat mondott a Fidesz néhai elsőszámú pénzemberéről.

Vona egyébként nem csinál titkot abból, hogy a többszörösen bevált, orbáni módszert követi, amit mutat, hogy az interjúban a "nemzeti konzultáció" kifejezés is elhangzott. A távozó frakióvezető azt is mondta, hogy három témát, ügyet akar megvitatni a választókkal: a korrupció, az oktatás és az egészségügy kérdéseit.

Az M1 riportere megkérdezte Vonát Németh Szilárd Fidesz-alelnök kijelentéséről, aki szerint a pártnak rég le kellett volna váltania a kémkedéssel vádolt Kovács Bélát, amire a pártelnök azt felelte: csak akkor lép majd az ügyben, ha az illetékes hatóságok lezárják azt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt