Vona Gábor most már annyira nem akar kilépni az EU-ból

2016 június 1., szerda 16:41
322

A Jobbik számára már nem aktuális kérdés az Európai Unióból való kilépés – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki az Inforádió Aréna című műsorában fejthette ki gondolatait.

2012: Vona Gábor beszédet mond, Novák előd gyújtogat.

Sőt, a NATO-ból sem akar már annyira kilépni, inkább belülről tevékenykedne:

"Nem hinném, hogy ez egy józan gondolat lenne, de – azért a mondatnak van egy másik fele is – ez nem jelenti azt, hogy nekünk a NATO tagjaként nem kell mindent megtennünk azért, hogy ez az orosz konfliktus ne valósuljon meg és Magyarország adott esetben inkább a híd, mint a csatlós szerepét töltse be. A csatlós szerepéből mi soha nem jöttünk ki jól."

Sőt, az államadósság fizetését sem akarja már felmondani, pontosabban ez sem aktuális most:

"Ha Magyarország rákényszerül arra, hogy ilyenen gondolkodjon, akkor én ezt nem tartom egy ördögtől való dolognak. Folyamatosan újratárgyalnak más államok is államadósságokat és nem biztos, hogy egyébként magának a hitelezőnek is nem érdeke, hogy adott esetben egy államadósságot újratárgyaljon. De én azt gondolom, hogy ez most nem a legfontosabb vagy legaktuálisabb problémája Magyarországnak."

És ha ehhez hozzávesszük, hogy Vona még a személyes fősámánját is kirakta a pártból, akkor tényleg felvetődik a kérdés, hogy miben is különbözik a Jobbik a Fidesztől.

(Inforádió)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt