A saját lányát nevezte ki az állami energiavállalat élére az angolai elnök

külföld
2016 június 03., 20:10
comments 173

José Eduardo dos Santos, Angola elnöke nem talált alkalmasabb embert az Sonangol nevű állami energiacég élére, mint a saját lányát, Isabelt. A cég vezérigazgatója mostantól Isabel dos Santos lesz, miután az előző vezetést egy elnöki rendelettel kirúgták.Jose Eduardo Dos Santos - Fotó: AFP/Alain JocardA Nigériában tomboló káosz miatt jelenleg Angola számít Afrika legkomolyabb olajtermelőjének. Áprilisban jelentették be, hogy teljesen át fogják szervezni a kitermelést, hogy még hatékonyabbak lehessenek és még több pénzt szakíthassanak. Az olajtermelés jelenleg Angola valutajövedelmének 90 százalékát biztosítja.Isabel dos Santos - Fotó: AFP/Fernando VeludoA 43 éves Isabel a Forbes szerint már most is Afrika leggazdagabb nőjének számít. A kinevezése jól mutatja, hogy az országot 36 éve irányító José Eduardo dos Santos nem akarja, hogy az átszervezés miatt kicsússzon az irányításuk alól a cég. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.