Gyanúsak a letelepedési kötvény számai

gazdaság
2016 június 03., 09:17
comments 61

A Magyar Nemzet szerint gyanúsak az egyetlen magyarországi, letelepedési kötvényeket áruló cég adatai. Az Arton Capital Hungaryn kívül az összes kötvényt forgalmazó cég külföldön, valamelyik offshore-paradicsomban van bejegyezve, így csak ennek a gazdálkodásába lehet betekinteni.

A cég beszámolója szerint 2014-15-ben 30 letelepedési kötvényt értékesített, ám a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal ugyanebből az időszakból 45 letelepedési engedélyt kapcsol a cég által eladott államkötvényekhez.

Egy darab letelepedési államkötvény 300 ezer euróba, azaz 93 millió forintba kerül. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.