Két bostoni srác gondolt egyet, és elmentek Bolíviába megkeresni egy 31 éve, rejtélyes körülmények közt lezuhant repülő feketedobozát

1985. január 1-jén az Eastern Airlines Asunción és Miami között közlekedő járata lezuhant valahol a bolíviai hegyekben. Azóta is ez a történelem egyik legtitokzatosabb repülőgép-szerencsétlensége, ugyanis nem tudni biztosan, mi okozta a 19 utas és a 10 fős személyzet halálát hozó balesetet.

A repülőgép roncsai nagyon nagy területen szóródtak szét, nagyon magasan a hegyekben, és több, a feketedobozok megtalálását célzó expedíció is eredménytelen maradt. A szerencsétlenség után amerikai szakemberek is próbáltak segíteni a bolíviai hatóságoknak a felderítésben, de nem jártak sikerrel.

2006-ban azonban a jégsapka olvadása miatt néhány túrázó megtalálta a repülő néhány darabját a Bolívia nyugati részén lévő, 6500 méter magas Illimani hegyen. De holttesteket és a fekete dobozt ők sem találták meg.

Két bostoni srác, Dan Futrell és Isaac Stoner néhány hete elindultak az Egyesült Államokból Bolíviába, mert úgy döntöttek, megpróbálják megtalálni a gép rejtélyes feketedobozait. Az élményeiket egy blogon rögzítették.

És a helyzet az, hogy

néhány órája megtalálták, amiért jöttek.

via Reddit

A feketedoboz maradványai mellett találtak mágnesszalagokat is, de még nem tudni, hogy a szalagok a repülő kommunikációját tartalmazzák vagy esetleg egy poggyászban lévő kamerából kerültek elő. A feketedoboz ugyanis sajnos nem maradt egyben, bár egy ilyen zuhanás, és 31 év egy baromi magas helyen érthetően megviselte az ellenálló szerkezetet is. (via Reddit)