Két góllal kikapott a németektől a magyar válogatott az utolsó felkészülési meccsén

futball
2016 június 04., 18:05
comments 228

Utolsó felkészülési mérkőzésén simán, 2-0-ra kikapott Gelsenkirchenben a németektől az Európa-bajnokság előtt álló magyar válogatott. A világbajnok német csapat előző előkészületi meccsén kínos, 3-1-es vereséget szenvedett Augsburgban a szintén Eb-résztvevő, de összehasonlíthatatnul kisebb játékerőt képviselő Szlovákiától, így Joachim Löw csapata nem vehette félvállról a magyarok elleni meccset, hiszen két otthoni vereség már komoly presztizsveszteséget jelentett volna.

Jérome Boateng és Thomas Müller között Szalai Ádám próbálja megtartani a labdát. MTI Fotó: Illyés Tibor
photo_camera Jérome Boateng és Thomas Müller között Szalai Ádám próbálja megtartani a labdát. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar válogatott hosszú évek óta nem játszott a világ legszűkebb élvonalába tartozó ellenféllel.

Magyar szempontból katasztrofálisan kezdődött a meccs, a németek szinte az első támadásból gólt szereztek, szerencsénkre a svéd játékvezető benézte, és les miatt érvénytelenítette. Utána tíz percig zavarodottan rohangált a védelmünk, nem tudtuk megtartani a labdát, a németek agresszíven letámadtak, két nagy helyzetük is volt, de gólt nem tudtak lőni. A 14. percben volt az első komolyan vehető magyar próbálkozás: Dzsudzsák cselezett jobbról befelé a tizenhatos előtt, jól lőtt, a kipattanó labdára Szalai startolt, de már lesen volt.

Az első negyed óra után vált kiegyenlítettebbé a játék, hosszabban meg tudtuk tartani a labdákat, egyszer-egyszer a tizenhatoson belülre is sikerült eljutni. A németek láthatóan nem szakadtak meg az igyekezettől, néha nagyon könnyedén átpasszolgatták a teljes magyar védelmet. A 38. percben egy ilyen gyors és könnyed támadás futott végig a magyar térfélen, és az ötösön érkező Götze sípcsontjáról (vagy a mögötte becsúszó Lang Ádáméról) Király kapujába került a labda (1-0).

link Forrás

A gól után még az addigiaknál is barátságosabbá vált a meccs, a csapatok a megbeszélt taktikákat gyakorolgatták nem túl nagy lelkesedéssel. Ezen egy-két szünet előtti, szünet közbeni és szünet utáni csere sem segített.

Az edzőmeccses tempóban támadgató németek a 63. percben duplalesgólt szereztek: előbb Boateng hosszú ívelését a lesről induló Gomez fejelte kapura, de Király nagy bravúrral védett, az ötös jobboldali sarkán szintén lesről érkezett a kipattanóra Müller, és berúgta. A svéd bíró megadta. 2-0.

link Forrás

Ezután, ha lehet, még unalmasabbá vált a meccs. A németek láthatóan nem erőltették meg magukat, a magyarok igyekeztek ugyan, de ez körülbelül az újabb gól elkerüléséhez volt elég, komoly lehetőséghez nem jutottunk. Ez a német válogatott még edzőmeccsen, félgőzzel is sok a magyaroknak.

A magyar válogatott német szövetségi kapitánya, Bendt Storck alapvetően elégedett volt a játékkal, a gyakorolt taktikákkal, és úgy érzi, a csapat fölkészült az Európa-bajnokságra. Ennek ellenére nem sok olyan elemet lehetett fölfedezni a magyar csapat játékában, ami bármilyen optimizmusra okot adhatna, a németek többször is minden nehézség nélkül gyalogoltak át a védelmünkön, támadójátékra pedig szinte nem maradt erőnk. A meccskezdés pedig kifejezetten nyugtalanító volt.

Az Eb jövő szombaton, 10-én kezdődik, a magyar csapat 14-én játszik először Ausztria ellen.

Németország-Magyarország 2-0 (1-0)

Gelsenkirchen, Veltins Arena, 50 000 néző, v.: Martin Strömbergsson (svéd)
Gólszerzők: Lang (39., öngól), Müller (63.)
Sárga: Kroos (36.), illetve Kleinheisler (41.), Gera (90.)

Németország:
Manuel Neuer – Benedikt Höwedes, Jerome Boateng, Antonio Rüdiger, Jonas Hector (Emre Can, a szünetben) – Thomas Müller (Leroy Sané, 69.), Sami Khedira (Mario Gomez, a szünetben), Toni Kroos (Bastian Schweinsteiger, 68.), Mesut Özil, Julian Draxler (André Schürrle, 60.) – Mario Götze (Lukas Podolski, 79.)

Magyarország:
Király Gábor – Fiola Attila (Bese Barnabás, 82.), Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Pintér Ádám (Gera Zoltán, 59.), Nagy Ádám – Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 82.), Lovrencsics Gergő – Szalai Ádám (Priskin Tamás, 65.)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.