Az egyik indiai kórház dolgozói szervkereskedőknek adták tovább a betegek veséit

külföld
2016 június 5., 7:26
comments 38

Az Újdelhi egyik legjobb kórházának számító Apollóról kiderült, hogy néhány ott dolgozó a engedély nélkül műtötte ki a páciensek veséit veséjüket, hogy azokat aztán szervkereskedőknek adják tovább.

Az Apollo kórház két dolgozója is összejátszott egy bűnszervezettel, amelyik főleg szegényeket vett rá arra, hogy adják el a veséjüket 3000 fontért (1,2 millió forint), hogy aztán jóval többért értékesítsék a feketepiacon őket. A műtétekhez még dokumentumokat is hamisítottak, hogy úgy tűnjön, mintha a páciensek a rokonaiknak adnák tovább a szerveiket. A szervkereskedelem Indiában is illegálisnak számít, ha pedig valaki olyannak akarja adnia szerveit, akivel nem áll rokonságban, olyankor külön engedélyt kell kérni egy orvosi bizottságtól. A rendőrség csak idén már öt ilyen kereskedelmi műtétről tud, eddig öt embert tartóztattak le az ügy miatt. (The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt