Az egyik indiai kórház dolgozói szervkereskedőknek adták tovább a betegek veséit

külföld
2016 június 05., 07:26
comments 38

Az Újdelhi egyik legjobb kórházának számító Apollóról kiderült, hogy néhány ott dolgozó a engedély nélkül műtötte ki a páciensek veséit veséjüket, hogy azokat aztán szervkereskedőknek adják tovább.

Az Apollo kórház két dolgozója is összejátszott egy bűnszervezettel, amelyik főleg szegényeket vett rá arra, hogy adják el a veséjüket 3000 fontért (1,2 millió forint), hogy aztán jóval többért értékesítsék a feketepiacon őket. A műtétekhez még dokumentumokat is hamisítottak, hogy úgy tűnjön, mintha a páciensek a rokonaiknak adnák tovább a szerveiket. A szervkereskedelem Indiában is illegálisnak számít, ha pedig valaki olyannak akarja adnia szerveit, akivel nem áll rokonságban, olyankor külön engedélyt kell kérni egy orvosi bizottságtól. A rendőrség csak idén már öt ilyen kereskedelmi műtétről tud, eddig öt embert tartóztattak le az ügy miatt. (The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.