Novak Djokovic a tenisz történetének legnagyobbjai közé emelkedett

sport
2016 június 05., 14:23
comments 39
Novak Djokovic megcsinálta.
photo_camera Novak Djokovic megcsinálta. Fotó: AFP / Philippe Lopez

Novak Djokovic négy játszmában legyőzte a döntőben Andy Murrayt, és ezzel pályafutása során először megnyerte a Roland Garrost, a szekrényéből a mai napig egyetlen hiányzó Grand Slam trófeát. Rosszul kezdett, de utána a brit ellefélnek esélye sem volt. Djokovic az első szett után nagyobb megingás nélkül, nagyon simán nyert: 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Ezzel a szerb teniszező teljesítette a karrier Grand Slamet, azaz legalább egyszer megnyerte az összes nagy Grand Slam-tornát. Erre korábban csak hét teniszező volt képes, akik közül ma még ketten aktívak: Roger Federer és Rafael Nadal. De ennél is nagyobb bravúr, hogy

Djokovic a tavalyi Wimbledon, US Open és az idei Ausztrál Open után egy év alatt megnyerte a Roland Garrost is, azaz jelenleg az összes GS-tornának ő a címvédője. Ilyet utoljára Rod Laver tudott bemutatni, 1969-ben.

Ez összesen három játékosnak sikerült a férfi tenisz történetében: Laver mellett Don Budge tudta megcsinálni a bravúrt az 1937-38-as idényben.

Djokovic egyébként egyik fő riválisához, Federerhez hasonlóan a Garrossal küzdött meg a legtovább: negyedszer volt döntős idén, mire végre sikerült bevennie Párizst. A szerb bajnoknak ez volt összességében a 12. GS-diadala: utolsó GS-meccsét épp a tavalyi döntőben, a svájci Stanislav Wawrinka ellen bukta el. (Eurosport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.