A BuzzFeed inkább bukja a pénzt, de akkor sem reklámozzák Trumpot

2016 június 6., hétfő 15:53
198

A BuzzFeed felmondta a Republikánus Párttal kötött megállapodásukat, vagyis nem fogják Donald Trumpot reklámozni. Az oldal munkatársainak küldött e-mailben Jonah Peretti vezérigazgató a lépést azzal indokolta, hogy a Trump által tett ígéretek és a retorikája elfogadhatatlan nekik.

Hozzátette, hogy Trump kampánya veszélyezteti az alkalmazottaik szabadságát az Egyesült Államokban és a világban, ráadásul az olyan ígéretei, mint hogy kitiltaná a muszlimokat az Egyesült Államokból, néhányuknak azt is lehetetlenné tenné, hogy a BuzzFeednél dolgozzanak.

Elismerte, hogy természetesen sosem örülnek, mikor le kell mondaniuk azokról a bevételekről, amiből biztosítani tudják a működésüket, de vannak olyan esetek, amikor kivételt kell tenniük. Ilyen kivétel, hogy nem reklámoznak dohánytermékeket, mert károsak az egészségre, és pont ugyanezért nem fogják promózni Trumpot sem.

Egy válaszlevélben Ben Smith főszerkesztő biztosított mindenkit, hogy ez nem számít szerkesztői utasításnak, és a lap újságírói változatlan feltételekkel tudósíthatnak majd Trump kampányáról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt