A BuzzFeed inkább bukja a pénzt, de akkor sem reklámozzák Trumpot

Média
2016 június 06., 15:53
comments 193

A BuzzFeed felmondta a Republikánus Párttal kötött megállapodásukat, vagyis nem fogják Donald Trumpot reklámozni. Az oldal munkatársainak küldött e-mailben Jonah Peretti vezérigazgató a lépést azzal indokolta, hogy a Trump által tett ígéretek és a retorikája elfogadhatatlan nekik.

Hozzátette, hogy Trump kampánya veszélyezteti az alkalmazottaik szabadságát az Egyesült Államokban és a világban, ráadásul az olyan ígéretei, mint hogy kitiltaná a muszlimokat az Egyesült Államokból, néhányuknak azt is lehetetlenné tenné, hogy a BuzzFeednél dolgozzanak.

Elismerte, hogy természetesen sosem örülnek, mikor le kell mondaniuk azokról a bevételekről, amiből biztosítani tudják a működésüket, de vannak olyan esetek, amikor kivételt kell tenniük. Ilyen kivétel, hogy nem reklámoznak dohánytermékeket, mert károsak az egészségre, és pont ugyanezért nem fogják promózni Trumpot sem.

Egy válaszlevélben Ben Smith főszerkesztő biztosított mindenkit, hogy ez nem számít szerkesztői utasításnak, és a lap újságírói változatlan feltételekkel tudósíthatnak majd Trump kampányáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.