Meghalt Zsebherkules, az apró termetű testépítőbajnok

sport
2016 június 06., 11:21
comments 24
Manohar Aich 2014 májusában, 102 éves korában. Fotó: Ei Samay/ Kaushik Roy
photo_camera Manohar Aich 2014 májusában, 102 éves korában. Fotó: Ei Samay/ Kaushik Roy

104 éves korában elhunyt az egykori Mr. Universe, az indiai Manohar Aich, akit apró termete, 150 centis testmagassága miatt hazájában csak Zsebherkulesként emlegettek.

Fia tájékoztatása szerint Aich kolkotai otthonában, öregségben halt meg.

Zsebherkules csenevész kisgyermekből lett sikeres testépítő. Az 1952-es londoni Mr. Universe megmérettetésen első indiaiként nyerte el a címet. Visszatérve hazájába hősként tisztelték és sokan miatta kezdtek el testépítéssel foglalkozni.

A sportember gyakran hangoztatta rajongóinak, hosszú életének titka az, hogy igyekszik könnyedén venni a problémákat és boldog maradni a nehéz időkben is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.