Migránsellenes nacionalista volt a francia, akit fegyverekkel fogtak el az ukrán határon

2016 június 6., hétfő 11:49
190

Szélsőséges nacionalista az a francia férfi, akit az ukrán hatóságok még májusban tartóztattak le, amikor fegyvereket és robbanószert próbáltt kicsempészni az országból. Az ukrán titkosszolgálat, az SZBU jelentése szerint a férfit tavaly óta megfigyelték, amikor Kelet-Ukrajnában magát önkéntesnek álcázva próbált kapcsolatot létesíteni ottani ukrán harcoló alakulatokkal.

Az elfogott franica. Fotó: AFP PHOTO / Ukraine's SBU Security Service Fotó: HO

Hamar kiderült, hogy valójában fegyvereket próbál vásárolni. Az SZBU fedett akció keretében hatástalanított fegyvereket adott el neki, ezekkel fogták el a határon. Párhuzamosan a francia hatóságokat is értesítették, amelyek házkutatást tartottak a férfi nancy-i otthonában is.

Az ukrán hatóságok szerint "a francia negatívan nyilatkozott kormánya bevándorláspolitikájáról, az iszlám terjedéséről és a globalizációról. Azt is beismerte, hogy terrortámadásokat tervezett elkövetni".

Az SZBU azt állítja, hogy eredetileg nem akarták nyilvánosságra hozni az esetet, de miután a sajtóban megjelent a hír a fegyverek és a robbanószerek lefoglalásáról, előálltak a teljes történettel. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt