Migránsellenes nacionalista volt a francia, akit fegyverekkel fogtak el az ukrán határon

Külföld
2016 június 06., 11:49
comments 185

Szélsőséges nacionalista az a francia férfi, akit az ukrán hatóságok még májusban tartóztattak le, amikor fegyvereket és robbanószert próbáltt kicsempészni az országból. Az ukrán titkosszolgálat, az SZBU jelentése szerint a férfit tavaly óta megfigyelték, amikor Kelet-Ukrajnában magát önkéntesnek álcázva próbált kapcsolatot létesíteni ottani ukrán harcoló alakulatokkal.

Az elfogott franica. Fotó: AFP PHOTO / Ukraine's SBU Security Service
photo_camera Az elfogott franica. Fotó: AFP PHOTO / Ukraine's SBU Security Service

Hamar kiderült, hogy valójában fegyvereket próbál vásárolni. Az SZBU fedett akció keretében hatástalanított fegyvereket adott el neki, ezekkel fogták el a határon. Párhuzamosan a francia hatóságokat is értesítették, amelyek házkutatást tartottak a férfi nancy-i otthonában is.

Az ukrán hatóságok szerint "a francia negatívan nyilatkozott kormánya bevándorláspolitikájáról, az iszlám terjedéséről és a globalizációról. Azt is beismerte, hogy terrortámadásokat tervezett elkövetni".

Az SZBU azt állítja, hogy eredetileg nem akarták nyilvánosságra hozni az esetet, de miután a sajtóban megjelent a hír a fegyverek és a robbanószerek lefoglalásáról, előálltak a teljes történettel. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.