Orbán Viktor 444-et olvas, amikor be akarja támadni a Jobbikot

Hétfőn a parlamentben a Volner János frissen kinevezett frakcióvezetőként egyből egy habonyos kérdéssel támadta be Orbán Viktor. A miniszterelnök a lehető legmélyebb unottsággal, papírról olvasta fel az ilyenkor használatos, kitérő válaszát, miszerint Habony Árpád neve egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég fizetési listáján sem lehet megtalálni, úgyhogy hagyják ezzel őt békén.

(Az más kérdés, hogy Habony állami hirdetésekkel kitömött médiacégének sikerült egy nem teljes év alatt 204 millió nettó profitot termelnie.)

Ha már nála volt a szó, Orbán megragadta a lehetőséget, hogy rögtön az első napján bekóstolja a Jobbik új frakcióvezetőjét. Először felsorolta, hogy Volner cégeinek milyen köztartozásai vannak, majd egyszerűen adócsalónak nevezte.

Majd viszontválaszában Volner János egyetemi végzettségébe kötött bele. Erdélyi Péter kollégánk még tavaly előtt írta meg, hogy Volner János az oroszországi Alapvető Tanulmányok Nemzetközi Egyetemén szerzett diplomát, ami csak annyira számít kamu egyetemnek, hogy többek között egy olyan szervezet akkreditálta, aminek vezetője egyszerre lengyel bíboros, két nemlétező városállam elnöke, ezen kívül pedig Mongólia nagy kánja.